Bioscoop meisje

Foto en tekst door Mariana Oud

Foto en tekst door Mariana Oud

“Ik sta het hele weekend te flyeren, samen met mijn collega’s. Voor de nieuwe bioscoop die binnenkort opengaat.

Ik werkte al bij de Harmonie, die nu dicht is.

Vind ik aan de ene kant heel jammer, het einde van een tijdperk. De Harmonie hoorde echt bij Alkmaar… Maar aan de andere kant is vernieuwing ook goed. En de nieuwe bioscoop, Vue, wordt heel mooi. Ik heb al binnen mogen kijken.

Of ik van films houd? Jazeker; gezellig met vriendinnen naar de bioscoop… En ik houd ook erg van filmposters. Ik volg een opleiding voor grafisch vormgever, dus ik vind het mooi om te zien hoe goed sommige posters zijn opgemaakt…

Een voorbeeld? De poster voor de film The virgins. Daarop zie je mensen die een gebouw beklimmen, maar het is zo gemaakt dat het lijkt of ze er juist af gaan. Het is moeilijk uit te leggen. Dat maakt het ook juist zo knap.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *