De Visverkoper

De Visverkoper

Foto en tekst: Mariana Oud

“Ik verkoop vis op de markt. Doe ik al 52 jaar.
Zou ik het allemaal net zo overdoen? Ja. Misschien zijn er ook leukere beroepen in het leven, dat kan, maar dat weet ik dus niet en ik vind dit een mooi bestaan.
– Wat maakt het zo leuk, vis verkopen op de markt?
Vooral het contact met mensen. Ik hou van mensen.
– Oké… en houdt u ook van vis?
Ja hoor. Vis is een mooi product. Maar wat ik vooral mooi vind is het contact met de mensen. De mensen die de vis vangen, die ken ik, ik spreek ze vaak, ik leef met ze mee. En de mensen die de vis van me kopen, daar zitten ook mooie exemplaren bij. Leuke mensen, ook minder leuke, maar het blijft mooi, het contact.
En werken in weer en wind he, zoals laatst met die storm. Dan kom je aan het einde van je werkdag thuis en dan ben je blij dat je het weer overleefd hebt. Prachtig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *